15/04/2016 - Εκστρατεία συλλογής ρουχισμού στις κοινότητες Πέρα Χωρίου και Νήσου σε συνεργασία με τον Ανάκυκλο

Πληροφορούμε όλα τα μέλη των κοινοτήτων μας ότι οι κοινότητες μας και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ανάκυκλος Περιβαλλοντική διοργανώνουν εκστρατεία συλλογής ρουχισμού από την    11 Απριλίου  μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016. Την πιο πάνω περίοδο θα συλλέγονται ρούχα, παπούτσια, σεντόνια, κουρτίνες, τσάντες  και ζώνες με τους πιο κάτω τρόπους:

  • Μεταφέρετε τα ρούχα έναντι του Κοινοτικού Πάρκου Αγίας Παρασκευής στην Νήσου  από  όπου θα τα παραλαμβάνει και θα τα αποθηκεύει  το προσωπικό. 
  • Στις περιπτώσεις που έχετε μεγάλο όγκο ρούχων ή δεν μπορείτε να τα μεταφέρετε, συγκεντρώστε τα ρούχα στο σπίτι σας και τηλεφωνείτε στον αριθμό 22521570  για να τα παραλάβει το προσωπικό του Συμβουλίου.

Μέρος των ρούχων που μπορούν να ξαναφορεθούν θα προσφέρονται δωρεάν σε άπορα άτομα των Κοινοτήτων μας, στα καταστήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ανάκυκλου στη Λευκωσία και Λεμεσό, και μέσω του Γραφείου Ευημερίας και φιλανθρωπικών οργανισμών στην υπόλοιπη Κύπρο. Ο Ανάκυκλος, ανάλογα με τις ποσότητες και την ποιότητα ρούχων που θα μαζευτούν στον χώρο έναντι του πάρκου, θα καταβάλει κάποιο ποσό στο Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας των κοινοτήτων μας με σκοπό να αγορασθούν τρόφιμα για άπορες οικογένειες και για ενίσχυση του φιλανθρωπικού του έργου. Τα ακατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού. Το Πρόγραμμα συμβάλλει επίσης στη μείωση του όγκου των σκουπιδιών που καταλήγουν στις χωματερές.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε πρόθυμα, συμβάλλοντας σε ένα καθαρότερο και πιο υγειές  περιβάλλον για όλους μας και βοηθώντας αυτούς που έχουν ανάγκη.

Νοείται ότι οι μόνιμοι κάδοι του Ανάκυκλου που βρίσκονται έναντι του Α’ Δημοτικού Σχολείου και πίσω από την εκκλησία του Χρυσοσώτηρος θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα και μετά τη λήξη της εκστρατείας.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων