28/11/2014 - Ο γιος και ο εγγονός του Ζωγράφου του «Κόσμου της Κύπρου» Αδαμάντιου Διαμαντή, μετά από 60 χρόνια στα αχνάρια του προγόνου τους

Ο Αλέξανδρος Διαμαντής γιος και ο Μάρκος Διαμαντής, εγγονός του αειμνήστου ζωγράφου  Αδαμάντιου Διαμαντή πρόσφατα επισκέφτηκαν το Πέρα Χωριό, 60 χρόνια μετά που ο γνωστός πρόγονος τους είχε επισκεφτεί μαζί με το διάσημο νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη την Αγία Μαρίνα και τους 12 Απόστολους.

Όπως είναι γνωστό αποτέλεσμα της τότε περιδιάβασης τους στις κοινότητες μας αλλά και σε πολλά άλλα μέρη της Κύπρου ήταν, ο μεν Διαμαντής να ζωγραφίσει το σπουδαιότερο ίσως έργο του, τον «Κόσμο της Κύπρου», που έχει σαν κεντρική του μορφή τον τότε ιερέα του Πέρα Χωριού, Παπάκωσταντή, ο δε Σεφέρης να γράψει μεταξύ άλλων και το ποίημα «Λεπτομέρειες  στην Κύπρο» με αναφορά στους καμαροφρύδηδες, που αποτελούν στοιχεία,( υδρορροές ) πάνω από το ιερό της Αγίας Μαρίνας αλλά και στην κουκουβάγια στην πόρτα του Αγίου Μάμα στο Δάλι.

Τους επισκέπτες, που ζουν μόνιμα στην Αυστραλία, υποδέχθηκε αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβουλίου καθώς και μέλη της Πολιτιστικής Επιτροπής αλλά και άλλοι φίλοι των κοινοτήτων μας. 

Ο Αλέξανδρος και ο Μάρκος Διαμαντής στο ξωκλήσι των 12 Αποστόλων Ο γιος και εγγονός του Αδ. Διαμαντή μαζί με την αντιπροσωπεία που τον συνόδευσε στα μέρη που 60 χρόνια πριν περπάτησε ο πρόγονος τους μαζί με τον Γιώργο Σεφέρη.

 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων