15/04/2016 - Επικίνδυνες Καταβόθρες

Το Κοινοτικό Συμβούλιο με τη νέα αυτή ανακοίνωση του υπενθυμίζει και ξανατονίζει τον μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει στην περιοχή του ποταμού Γιαλιά από το επικίνδυνο φαινόμενο των καταβόθρων και καλεί όλους τους κατοίκους για ακόμα μια φορά να μην εισέρχονται στην περιοχή που έχει χαρακτηριστεί από τα Αρμόδια Κυβερνητικά Τμήματα ως περιοχή Α Βαθμού Επικινδυνότητας. 

Η επικίνδυνη περιοχή, όπως σας έχουμε ενημερώσει και όπως πρέπει να γνωρίζετε,  βρίσκεται στη βόρεια κυρίως πλευρά του ποταμού Γιαλιά ( ακριβώς απέναντι από την πυκνοκατοικημένη περιοχή του Πέρα Χωριού ) και μικρό της μέρος βρίσκεται νότια του ποταμού. Η επικίνδυνη περιοχή έχει σηματοδοτηθεί σε διάφορα σημεία με πινακίδες και έχει περιφραχθεί.    

Το Συμβούλιο καλεί ιδιαίτερα τους γονείς να συμβουλεύουν και να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να μπαίνουν στην περιοχή του ποταμού για οποιοδήποτε λόγο . Οι κίνδυνοι για νέες υποχωρήσεις του εδάφους εξακολουθούν να υφίστανται.

Λόγω της φύσης του προβλήματος κανένας δεν γνωρίζει ούτε που, ούτε πότε μπορεί να δημιουργηθεί νέα καταβόθρα γι’ αυτό ο μόνος τρόπος προστασίας είναι

ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθύνεστε στο Κοινοτικό Συμβούλιο.

ΑΦΟΡΑ ΓΟΝΕΙΣ

Επειδή τα περασμένα χρόνια, αλλά και πρόσφατα παρατηρήθηκε κίνηση παιδιών στην περιοχή των καταβόθρων με σκοπό την μεταφορά ξύλων για τις λαμπρατζιές, τονίζεται ότι όσοι κυκλοφορούν στην περιοχή των καταβόθρων κινδυνεύουν. Επίσης τονίζεται ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια Νόμου η κοπή δένδρων και η Αστυνομία και το Δασονομείο θα καταγγέλλουν όσους παρανομούν.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων