03/03/2014 - Επικίνδυνες καταβόθρες στην κοίτη και τις όχθες του ποταμού Γιαλιά

Αφορά όλους τους κατοίκους.
Παρακαλούμε διαβάστε με προσοχή την ακόλουθη ανακοίνωση.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο με τη νέα αυτή ανακοίνωση του υπενθυμίζει και ξανατονίζει τον μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει στην περιοχή του ποταμού Γιαλιά από το επικίνδυνο φαινόμενο των καταβόθρων και καλεί όλους τους κατοίκους για ακόμα μια φορά να μην εισέρχονται στην περιοχή που έχει χαρακτηριστεί από τα Αρμόδια Κυβερνητικά Τμήματα ως περιοχή Α Βαθμού Επικινδυνότητας.  

Η επικίνδυνη περιοχή, όπως σας έχουμε ενημερώσει και όπως πρέπει να γνωρίζετε,  βρίσκεται στη βόρεια κυρίως πλευρά του ποταμού Γιαλιά ( ακριβώς απέναντι από την πυκνοκατοικημένη περιοχή του Πέρα Χωριού ) και μικρό της μέρος βρίσκεται νότια του ποταμού. Η επικίνδυνη περιοχή έχει σηματοδοτηθεί σε διάφορα σημεία με πινακίδες και έχει περιφραχθεί.    

Το Συμβούλιο καλεί ιδιαίτερα τους γονείς να συμβουλεύουν και να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να μπαίνουν στην περιοχή του ποταμού για οποιοδήποτε λόγο (είτε για να δουν τον ποταμό όταν κατέρχεται, είτε για να παίξουν, είτε από περιέργεια για να δουν τις καταβόθρες). Οι κίνδυνοι για νέες υποχωρήσεις του εδάφους δεν έχουν εκλείψει και υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν νέες καταβόθρες.

Λόγω της φύσης του προβλήματος κανένας δεν γνωρίζει ούτε που, ούτε πότε μπορεί να δημιουργηθεί νέα καταβόθρα γι’ αυτό ο μόνος τρόπος προστασίας είναι

ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθύνεστε στο Κοινοτικό Συμβούλιο.

(Επειδή τα περασμένα χρόνια παρατηρήθηκε κίνηση παιδιών εντός της περιοχής των καταβόθρων με σκοπό την κοπή δένδρων για τις λαμπρατζιές, τονίζεται ότι όσοι κυκλοφορούν στην περιοχή των καταβόθρων κινδυνεύουν. Επίσης τονίζεται ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια Νόμου η κοπή δένδρων και η Αστυνομία και το Δασονομείο θα καταγγέλλουν όσους παρανομούν.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων