05/06/2014 - Μαθήματα Αργαλειού στο Μουσείο – Πολιτιστικό Κέντρο Πέρα Χωριού και Νήσου

Άρχισαν τα μαθήματα εκμάθησης Αργαλειού στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης - Πολιτιστικό Κέντρο, Πέρα Χωριού και Νήσου.

Σε πρώτη φάση έδειξαν ενδιαφέρον 12 γυναίκες  οι οποίες υπό την καθοδήγηση της Τούλας Σταύρου άρχισαν τα πρώτα τους μαθήματα.

Φιλοδοξία της Πολιτιστικής Επιτροπής του Κοινοτικού Συμβουλίου είναι η δημιουργία νέων Τμημάτων για εκμάθηση του Αργαλειού και στη συνέχεια σταδιακά η εισαγωγή, ανάλογα με τις δυνατότητες και το ενδιαφέρον,  και άλλων προγραμμάτων χειροτεχνίας.

Το Μουσείο – Πολιτιστικό Κέντρο βρίσκεται στο Πέρα Χωριό, βόρεια της πλατείας της Αγίας Μαρίνας, κοντά στον ανεμόμυλο, στην οδό Κώστα Μισιαούλη αρ. 19, στο σημείο συμβολής της με την οδό Γρηγόρη Αυξεντίου.

Τον αξιόλογο αυτό παραδοσιακό χώρο, μέχρι στιγμής το έχουν επισκεφτεί, εκτός από μεγάλο αριθμό από κατοίκους μας,  σχολεία αλλά και πολλοί επισκέπτες.  Προς το παρόν το Μουσείο – Πολιτιστικό Κέντρο ανοίγει σε διάφορες ημερομηνίες κατά τη διάρκεια του έτους, τις οποίες ανακοινώνει το Συμβούλιο ή και μετά από αιτήματα οργανωμένων ομάδων ή ακόμα και μεμονωμένων ατόμων.

Πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσαν κατά το περσινό χρόνο οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Πολιτιστική Επιτροπή του Κοινοτικού Συμβουλίου και περιλάμβανε μουσικοχορευτικές βραδιές  με παραδοσιακό χρώμα από την Κοινοτική μας χορωδία και το χορευτικό μας συγκρότημα, όπως και Θερινό κινηματογράφο. Οι ημερομηνίες για τις φετινές εκδηλώσεις της χορωδίας και του συγκροτήματος,  όπως και για τις νέες κινηματογραφικές παραστάσεις, θα ανακοινωθούν σύντομα.
 

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων